Sport


Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen. De sportfysiotherapeut behandelt patiënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen gaan sporten. Sportfysiotherapie is dus niet alleen geschikt voor mensen die willen gaan beginnen met sporten of die al hobby- of beroepsmatig sport beoefenen. Sportfysiotherapie is geschikt voor iedereen die beter wil leren bewegen in zijn dagelijks leven.

Sportrevalidatie Fysiotherapie Citadel

In de praktijk zal de sportfysiotherapeut sport of beweging inzetten als onderdeel van de therapie. Het geeft hiermee een aanvulling en/of verdieping op de “basis” fysiotherapie. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van het belasting- belastbaarheid model waarbij voor de intensiteit van de training rekening wordt gehouden met hoeveel je kunt. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Toegepaste oefeningen zullen veel raakvlakken hebben met dagelijkse bewegingen en er wordt altijd gewerkt aan voorafgestelde doelstellingen.

Naast het behandelen van aanwezige klachten besteed de sportfysiotherapeut ook aandacht aan het voorkomen van terugkerende klachten. Je leert hoe je op een gecontroleerde/ actieve manier je lichaam gezond kan houden of hoe te handelen wanneer er zich toch klachten ontwikkelen. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, rug, enkel en schouder. Maar eigenlijk zijn vrijwel alle klachten behandelbaar met de aanvulling van sportfysiotherapie.

De sportfysiotherapeut werkt optimaal in een speciaal ingerichte praktijk en is aangesloten bij Sport Citadel Brouwhuis. Ook werkt zij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, medisch specialisten en sportmasseurs.

Afspraak maken?